Bio Alga SHOP Gnojilo za vaš vrt

Diatomeje se pojavljajo v skoraj vsakem okolju, ki vsebuje vodo. To ne vključuje le oceanov, morij, jezer in potokov, ampak tudi prst.

BioAlga-alga-promocija

BioAlga-alga-promocijaBioAlga-alga-promocijaTRGOVINA

TRGOVINA

Diatomejska zemlja - za zatiranje škodljivcevDiatomejska-zemlja---za-zatiranje-škodljivcev-2022-05-25-11-17-54.jpg
Diatomejska zemlja - za zatiranje škodljivcevDiatomejska-zemlja--za-živali-2020-07-20-10-29-02.jpgDiatomejska zemlja - za zatiranje škodljivcevDiatomejska-zemlja--za-živali-2020-07-21-09-58-04.jpg

Diatomejska zemlja - za zatiranje škodljivcev

Diatomeje se pojavljajo v skoraj vsakem okolju, ki vsebuje vodo. To ne vključuje le oceanov, morij, jezer in potokov, ampak tudi prst. Pred 30 milijoni let naj bi se diatomeje oblikovale v globoka, kredasta nahajališča diatomejske zemlje. Diatomeje
izkopavajo in zmeljejo v prah, ki je videti in se nam zdi podoben pudru za telo. Ta prah lahko daje občutek ostrosti, podoben občutku prahu iz plovca, zaradi visoke poroznosti pa je zelo lahek. Količina 500g


Za živilsko uporabo mora biti pridobljen iz sladke vode tako kot naš. Izdelek iz Peruja.

Za kaj se lahko uporablja diatomejska zemlja?

Zatiranje škodljivcev

Za žuželke je diatomejska zemlja smrtonosen prah z mikroskopskimi, ostrimi robovi, ki predrejo njihovo zaščitno povrhnjico, tako da se izsušijo. Ena od prednosti diatomejske zemlje pri zatiranju žuželk je, da žuželke ne morejo razviti odpornosti nanjo. Diatomejska zemlja ne škoduje črvom in drugim koristnim mikroorganizmom v prsti. Uporablja se lahko proti polžem, listnim ušem, muham, ličinkam in gosenicam, klopom, trtnim zavijačem, lepenjcem, mravljam itd.

Na vrtu je diatomejsko zemljo mogoče nanašati z nanašalcem prahu. Vedno nosite masko za prah. Najprimernejši čas za nanašanje prahu je takoj po rahlem dežju ali zelo zgodaj zjutraj, ko je na listju rosa, saj to pomaga, da se prah dobro oprime listja. Lahko se nanaša tudi moker. Metoda mokrega pršenja deluje, vendar šele po tem, ko se tekočina posuši. Zmešajte 2–4 žlice na 5 litrov vode in razpršite po trati, grmovju, rastlinah, deblih in temeljih zgradb. Ko se mešanica posuši, ima enak učinek dehidracije kot sam suhi prah. Mokro razpršena snov bolje prekrije listje in druge površine kot suhi prah, zato je zatiranje žuželk boljše. Pri mokrem pršenju se obdrži dlje, nanašanje suhega prahu pa je bolj učinkovito, kadar želite žuželke pokončati hitro. Če je diatomejska zemlja mokra, ni učinkovita pri ubijanju žuželk. Doma se lahko uporablja za zatiranje bolh in stenic.

Za živali

Diatomejska zemlja je zelo uporabna pri zatiranju bolh in klopov pri mačkah in psih.

  • Diatomejsko zemljo nežno nanesite na dlako ljubljenčka, pa tudi na posteljnino in preproge. Traja lahko tri dni, da diatomejska zemlja opravi svoje delo, zato jo vsaj toliko časa pustite na preprogah in šele nato posesajte.
  • Če diatomejsko zemljo psi uživajo en teden, lahko to odpravi gliste, bičeglavce, podančice in kavljičaste gliste, pri trakuljah pa je manj učinkovita. Žival je treba z njo hraniti vsaj en mesec, da se pokončajo tudi jajčeca in črvi, ki se premikajo v želodec in iz njega.
  • Še posebej dobra je za piščance, saj ubija pršice in uši. Potrosite po mestih, kjer se piščanci valjajo, in zmešajte s krmo. Ubija tudi notranje zajedavce in predstavlja dober vir kalcija pri prehrani.

    Diatomejska zemlja je zelo fin prah. Pri uporabi tega izdelka vedno nosite masko za prah.20,00 €

dodaj v košaro
Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!TRGOVINA
BioAlga-alga-promocijaBioAlga-alga-promocija


Delite stran bio-alga.si - SHOP na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani bio-alga.si - SHOP, in s tem sporočamo drugim, kaj bio-alga.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


SHOP - Bio Alga SHOP Gnojilo za vaš vrt

bio-alga.si

×
d

Izpolnite vsa polja!

podatki za pošiljanje

podatki za račun

Izberite način plačila

eur

eur

Stroški pakiranja: 0,00 €

eur

eur

Preberite si pogoje poslovanja na strani bio-alga.si: pogoji poslovanja

Račun vam bomo izdali v pisni obliki ob prejemu naročila.

bio-alga.si omogoča spletno trgovino na območju RS in EU ali po dogovoru v skladu z zakonom.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila), to je, ko svoj nakup potrdi s klikom na »Zaključi nakup« ali »Plačaj«.

bio-alga.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Preberite si pogoje poslovanja na strani bio-alga.si:pogoji poslovanja

Sprejemam