Gnojila iz morskih alg so še posebej priporočljiva v pri ekološkem kmetovanju

Morske alge so polne ogljikovih hidratov, ki jih rastline uporabljajo kot svoje gradnike, velika večina koristnih mikroogranizmov pa jih izkoriška kot svoj vir hrane.

Bio Alga, alga, promocija

Gnojila iz morskih alg imajo veliko prednosti, saj alge zagotavljajo obilo naravnih hormonov in veliko hranilnih snovi, ki jih ni mogoče najti v nobenih drugih oblikah gnojil.

PODJETJEPODJETJE


TRGOVINA
Olupki ali lupine sadja in zelenjave, čajne vrečke, kavna usedlina, jajčni olupki ter podobni kuhinjski odpadki so odlični dodatki h kompostu. Imajo visoke vrednosti dušika (kar jih uvršča v »zeleno« kategorijo) in so običajno mehki ter vlažni. Takšne odpadke je treba mešati s suhimi in debelejšimi odpadki, kar omogoča dovod svežega zraka. Veliko ljudi svoje kuhinjske odpadke namesto v zunanjih odprtih kompostih kompostira v zaprtih toplih zabojnikih ali zakopane 20 cm pod zemljo, da preprečijo dostop zunanjim škodljivcem. Izogibajte se kompostiranju ostankov mesa in mastnih ostankov, mlečnih izdelkov ter kosti – ti odpadki so škodljivcem zelo privlačnii za škodljivce.

Včasih je lažje pustiti pokošeno travo kar na trati, kjer razpade in neposredno koristi zemlji. Lahko pa jo tudi kompostiramo. Bodite previdni, saj je treba pokošeno travo dodajati v zelo tankih plasteh ali jo zmešati z drugimi kompostnimi sestavinami, saj lahko drugače postane lepljiva in prepletena ter tako prepreči dovod zraka v vaš kompost. Sveže pokošena trava ima zelo visoko vsebnost dušika, zaradi česar spada v »zeleno« kategorijo sestavin komposta.

PODJETJEPODJETJE

Geokor, Matic Cesar s.p., geotehnične storitve


Različni izdelki

Tekoči koncentrati iz rjavih morskih alg se prodajajo za uporabo v kmetijstvu in vrtnarstvu. Mnogi se pripravljajo iz grobo mlete moke posušenega Norveškega klepa (Ascophyllum nodosum) ali posušene naplavljene trave, ki se imenuje tudi »črna alga«.

Pogosto zastavljena vprašanja

 1. Ali lahko uprabljam koncentrat Alga100 v Bio predelavi?

  • Da. Koncentrat Alga100 ima organski certifikat IE-ORG-03.

 2. Ali moram redčiti koncentrat Alga100 z vodo?

  • Da. Koncentrat Alga100 se meša v razmerju 25-50 ml/10l.

 3. Ali ahko uporabljam koncentrat Alga100 na citrusih (limone, pomaranče...)?

  • Da. Koncentrat Alga100 je več kot priporočljiv za zalivanje citrusov, posebej ob pojavu rumenih listov, pred zimskim shranjevanjem v toplješe prostore ter v začetku pomladi.

 4. Ali lahko uporabljam koncentrat Alga100 pri zalivanju okrasnih rož?

  • Da. Koncentrat Alga100 je primeren za zalivanje vseh okrasnih (okenskih oz.balkonskih rož)

 5. Ali lahko uproabljam koncentrat Alga100 pri zalivanju na svežo posejani zelenici?

  • Da. Koncentrat Alga100 je več kot priporočljiv pri zalivanju semenske trate, saj pospešuje kalitev ter ojačitev koreninskega sistema zelenice. Povečuje tudi samo gostoto zelenice.

 6. Ali ga lahko uporabljam koncentrat Alga100 pri zalivanju sadnjega drevja?

  • Da. Koncentrat Alga100 je primeren za zalivanje sadnega drevja zgodaj spomladi, pred formacijo popkov ter v jeseni.

 7. Na kakšne načine uporabljam koncentrat Alga100?

  • Koncentrat Alga100 se lahko uporablja za direktno zalivanje v zemljo ali pa na foliaren način (zalivanje preko listov).

 8. Ali lahko kalim semena s koncentratom Alga100?

  • Da. Koncentrat Alga100 pospešuje samo klitje semen.

 9. Ali lahko predoziram zalivanje s koncentratom Alga100?

  • Strogo pomembno se je treba držati razmerja koncentrat/voda. V sami začetni fazi rasti se je boljše držati pravila manj je več.


Bio-Alga kontakt

Raziskave uglednih univerz so pokazale, da semena tretitana s koncentratom hitreje kalijo,imajo hitrejši razvoj korenin, večji korenisnski sistem ter močnejšo rast in višjo stopnjo preživetja. Namakanje koreninskega sistema v koncentrat iz alg zmanjšuje stres, ki ga rastline lahko doživijo ob njihovem presajanju.


Zaradi povišanega števila povpraševanj prek e-pošte lahko morda traja dlje, da odgovorimo na tvoje e-poštno sporočilo, zato ti priporočamo, da nas kontaktiraš prek telefonske št. + 386 31 574190. Ne glede na to, ali vas zanimajo splošne informacije ali informacije o ceniku – Na strani Geokor, Matic Cesar s.p., geotehnične storitve smo pripravljeni odgovoriti na vsa vprašanja. Zahvaljujemo se ti za razumevanje in potrpežljivost!

PODJETJE - Tukaj nam lahko napišete vaše komentarje, predloge, pohvale, kritike ali naročila. Lahko pa nas kontaktirate kar tako. Vedno ste dobrodošli.

izpolnite kontaktni obrazec


Pišite nam in z veseljem vam bomo posredovali vse informacije!

Vedno ste dobrodošli


Geokor, Matic Cesar s.p., geotehnične storitve

Kajuhova ulica 7
    SI-2380 Slovenj Gradec

Davčna št.: SI 37076779


Delovni čas    Mo-Sun 07:00-20:00Prijavite se na obveščanje preko elektronske pošte
Delite stran bio-alga.si - PODJETJE na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani bio-alga.si - PODJETJE, in s tem sporočamo drugim, kaj bio-alga.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


PODJETJE - Gnojila iz morskih alg so še posebej priporočljiva v pri ekološkem kmetovanju

bio-alga.si

×
d

bio-alga.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Preberite si pogoje poslovanja na strani bio-alga.si:pogoji poslovanja

Sprejemam